10 maart 2018

Tijdens de eerste dag van het NK Cross startten de Masters onder een lekker zonnetje. Het parcours was door de regen die de nacht tevoren was gevallen extra zwaar geworden. Het parcours van de Boscross is dit jaar nog iets zwaarder, omdat de Ajax heuvel een keer extra beklommen moet worden.

Saskia de Vries, categorie dames 35+, raakte al in de eerste ronde haar linkerschoen kwijt, maar wist desondanks de wedstrijd te winnen.
Bij de mannen Masters 35+ liep Erik Driesen van AV NOP soeverein naar de winst.

De grootste start was die van de recreanten Boscross, met zo’n 200 deelnemers. Jeroen Kramer won met overmacht.
Vermeldenswaardig zijn de Phanosleden Marleen van Dusseldorp en Eline Lan die als tweede en derde finishte na Eline Langeveld.

Dag 2 beloofd een mooie dag te worden, op de hoofdonderdelen van het NK – de lange en korte cross -, met een zwaar parcours in het vooruitzicht.
Bij de mannen een strijd tussen Michel Butter, Jesper van der Wielen en Edwin de Vries. Kan Michel Butter de strijd aan tegen de lichtvoetige Van der Wielen? De club AV Castricum maakt goede kansen om zich te kwalificeren voor het Europees Kampioenschap Teams Cross.
Bij de dames heeft de eveneens lichtvoetige winnares van vorig jaar, Andrea Deelstra goede kansen op de winst. Zij is in voorbereiding voor de marathon. Het zware parcours is een mooie intervaltraining voor haar. Julia van Velthoven en Britt Ummels zullen er alles aan doen haar van de winst te houden.

Zondag start om 10.45u met de NK korte cross vrouwen. Zie voor het volledige programma http://boscross.nl/programma/