Datum:

Zaterdag 6 januari 2024. Diverse starttijden (check het tijdschema)

Informatie: 

Ga jij dit keer voor de Day Trail of de Night Trail? Het is in ieder geval belangrijk om je te realiseren dat zelfredzaamheid bij trailrunnen een randvoorwaarde is. Omdat een trail vaak allerlei uithoeken van een natuurgebied aandoet waar niet altijd een weg, huis of verzorgingspost is moet je in geval van nood jezelf kunnen redden. Neem dus altijd een mobiele telefoon mee en bij lopen in het donker een hoofdlamp.

Day Trail

De Day Trail is een prestatieloop over (zoveel mogelijk) onverharde paden van het Amsterdamse Bos. Deelnemers lopen 11 km. Doe mee, maak kennis met trail wedstrijden en ontdek nieuwe paadjes in het Amsterdamse Bos!

De Day Trail is een prachtige kennismaking met trail running. De Day Trail is voor iedereen die een uitdagende trail willen lopen. Het Amsterdamse Bos biedt een prachtig parcours over afwisselend terrein. De bekende Ajax-heuvel ontbreekt natuurlijk niet en zorg voor een pittige klim en een uitdagende afdaling.

Een overzicht van de inschrijfkosten vind je hier.

Night Trail

Ook dit jaar wordt de Boscross Night Trail 17 km georganiseerd en wel op zaterdag 6 januari 2024. Het wordt een ware uitdaging voor hardlopers die een extra element aan hun trailrun toe willen voegen. De smalle onverharde paadjes vormen in het onverlichte Amsterdamse Bos een spectaculair parcours! Het parcours beslaat een groot deel van het Amsterdamse Bos. Door de afstand en de omstandigheden is deze trail alleen geschikt voor de getrainde hardloper.

Tijdens de Night Trail is het dragen van een goed werkende hoofdlamp VERPLICHT!!!. Zowel voor je eigen veiligheid als voor de andere lopers. Tevens wordt de deelnemers aangeraden om een mobiele telefoon mee te nemen voor noodgevallen.

Heb jij wel zin in deze uitdaging schrijf je dan hier in een wordt deelnemer aan dit unieke evenement.

Locatie

Kijk op de pagina bereikbaarheid voor de route naar het Bostheater.

Inschrijven

Inschrijven kan via deze link of onderstaande QR code

Een overzicht van de inschrijfkosten vind je hier.

De routes

Update 2023-12-29 linkjes naar de definitieve routes zijn aangepast!!
De route voor de 11 km Day trail vind je hier.
De route voor de 17 km Night trail vind je hier.
Als de juiste route aangeklikt is kan via afstandmeten en de export knop in de linker menubalk een GPX bestand gedownload worden! Doe dit want er is helaas geen 100% garantie dat alle uitgezette vlaggetjes nog op hun plek staan als je er langs rent.

Belangrijk: tijdslimiet

Belangrijke informatie voor jou en onze veiligheid voordat je gaat inschrijven!
Voor deelnemers aan de 17 km Night Trail geldt dat ze vóór 17:20 voorbij het afsplitspunt naar de 11 km Night trail moeten zijn. Dat bekent dat je de eerste 7,5 kilometer in 50 minuten moet afleggen.
Alleen deelnemers die op tijd op het afsplitspunt zijn worden op de route onder de A9 toegelaten. Deelnemers die niet op tijd zijn worden de 11 km route op gestuurd.
Lopen in het donker gaat altijd langzamer dan als het licht is.

Voor deelnemers die nog nooit een Night trail gedaan hebben of twijfelen of ze snel genoeg zijn, wordt aangeraden om in te schrijven voor de 11 km Day trail.


line