GOEDE DOEL: Marlou van Rhijn Foundation

De Marlou van Rhijn Foundation staat voor gelijke behandeling en het bieden van gelijke kansen aan gehandicapte kinderen. Weg met het hokjes denken! De Foundation stimuleert via sportprojecten gelijkheid en integratie van gehandicapte kinderen en jongvolwassenen binnen de samenleving. “Sport moet voor ieder kind net zo leuk en vanzelfsprekend zijn” aldus meervoudig paralympisch kampioene Marlou van Rhijn.

Dat betekent meer bewustwording in de maatschappij over wat een gehandicapte sporter nodig heeft en een mindset waarin sport voor ieder kind net zo leuk en vanzelfsprekend is. Het is de ervaring van Van Rhijn dat gehandicapte kinderen nog altijd tegen barrières aanlopen. De Marlou van Rhijn Foundation wil die barrières opheffen! Het maakt niet uit of je als kind grote ambities hebt, of graag mee wil kunnen doen met de gymles.

Hoe? Door betere begeleiding en door sportartikelen voor gehandicapte sporters makkelijker verkrijgbaar te maken. Door waar nodig deze sportproducten te kunnen weggeven, of een tegemoetkoming te kunnen doen in de kosten. Door sport voor alle kinderen leuker te maken. Door meer geïntegreerde sportmogelijkheden te creëren. Door integratie van gehandicapte sporters te stimuleren en gehandicapte kinderen gewoon mee te laten doen. Kortom door sport voor iedereen leuk en toegankelijk te maken!

Daarnaast vindt de Marlou van Rhijn Foundation het belangrijk dat kinderen met amputaties begeleid worden bij het verkrijgen van blades en het beginnen met lopen op blades. Het is voor kinderen en hun ouders lang niet altijd duidelijk hoe zij aan blades kunnen komen. Bovendien is de aanschaf van blades erg kostbaar en vereist het leren lopen op blades de juiste begeleiding. De Marlou van Rhijn Foundation verwerkt deze begeleiding zoveel mogelijk in haar projecten.

Project Blade

Het beste voorbeeld van dit alles? Project Blade! Voor de meeste kinderen is de aanschaf van een paar nieuwe hardloopschoenen een leuke, spannende ervaring. Het aanbod is groot en als je geluk hebt, krijg je een mooi paar schoenen. Als je blades nodig hebt is dat anders. Met dit project wilde de Marlou van Rhijn Foundation kinderen met een amputatie een soortgelijke ervaring bieden: je blades gewoon uitzoek in de sportwinkel. In dit project combineerde de Marlou van Rhijn Foundation haar begeleidende rol bij de aanschaf van deze blades met een sprankelende ervaring voor je jonge sporters.

De Marlou van Rhijn Foundation wil meer projecten organiseren. De Boscross draagt graag bij aan dit doel!


line