11 maart 2018

Bij de 2e dag van de NK cross in het Amsterdamse bos ging Edwin de Vries als winnaar bij de lange cross voor mannen over de streep, voor Joeri Wolf en Geart Jorritsma. De strijd ging lang tussen deze drie mannen, waarbij Edwin de Vries met een tijd van 43.27m uiteindelijk de sterkste bleek over het 12 kilometer zware heuvelachtige parcours.

Andrea Deelstra was oppermachtig bij de vrouwen. Met een ruime voorsprong proloneerde Andrea Deelstra haar titel. Zij finishte na 9 kilometer in een tijd van 36.07m, ruim voor Julia van Velthoven en Rachel Klamer.

Bij de korte cross over 2500m ging de winst naar Richard Douma in een spannende strijd met Mahadi Abdi Ali en Wouter Ploeger. De mannen gingen in hoog tempo van start en vervolgens over de roemruchte heuvel in het Amsterdamse bos. Richard Douma finishte in 8.38m, slechts 8 seconden voor de nummer 2 Mahadi Abdi Ali.

Dagmar Smit was de winnaar bij de korte cross voor vrouwen. Zij finishte voor Irene van de Reijken en Nikita van Lierop.

Het Amsterdamse bos was zaterdag 10 en zondag 11 maart voor het 2e jaar achtereen het toneel van de NK cross, georganiseerd door atletiekvereniging Phanos. Het gevarieerde parcours, met bospaden, zandpaden en de afdaling van de heuvel staat bekend als een zwaar parcours, dat door de regen in de afgelopen 2 dagen nog een extra moeilijkheid had gekregen. De NK cross was tevens de afsluitende wedstrijd in het Nationaal Cross Circuit. Op deze 2e dag van de NK cross kwamen naast de senioren ook veel junioren in actie.