Op 10 en 11 maart 2018 wordt door Phanos de 15e editie georganiseerd van de Boscross, onderdeel van het Runnersworld Cross Circuit, en ook het toneel van het Nederlands kampioenschap cross (het NK Cross). De Boscross is een echte cross: door de velden en bosschage van het Amsterdamse Bos moet meerdere keren over onverharde paden de heuvel worden beklommen. Je kunt je inschrijven voor individuele wedstrijden voor jeugd, senioren, masters en natuurlijk ook prestatielopen voor de recreanten.

Over de Phanos Boscross wordt ieder jaar weer gezegd dat het een prachtige cross over één van de zwaarste parcoursen van het circuit. Zowel de start als finish vinden plaats in de Arena waar in een gezellige en sfeervolle omgeving kan worden nagekletst met een warme versnapering of een koel drankje.

Aan de Phanos Boscross doen ongeveer 1500 sporters mee die verdeeld over beide dagen zullen starten. Vind je het interessant maar wil je meer weten over wat nou een cross is en wat je allemaal kunt verwachten? Hier vind je een uitleg.

 


line