Benieuwd wat er allemaal te doen is in Nederland op hardloopgebied? Check  https://www.hardloopkalendernederland.nl

Amsterdam loopt harder

Atletiekvereniging Phanos organiseert het hele jaar door wedstrijden en andere activiteiten om atletiek, waaronder het hardlopen, te stimuleren. Onder de titel ‘Amsterdam loopt harder’ worden vier verschillende hardloopwedstrijden georganiseerd en een maandelijks gratis duurloop. Meer informatie op www.amsterdamlooptharder.nl.

 • De Vondelparkloop
  Op de derde zondag van januari organiseert Phanos de gezeligste loop van Amsterdam: de Vondelparkloop. Voor velen hun vaste trainingslocatie, dus geen betere plek om een wedsrijd te lopen. Loop een, twee of drie rondes door het Vondelparkloop en geniet van de sfeer. De drie rondes, plus een stukje bij start/finish, levert een exact uitgemeten 10km op. De laatste twee jaar waren de startnummers vroegtijdig uitverkocht, dus surf snel naar www.vondelparkloop.nl.
 • De Boscross
  Over onverharde paden en door de modder is er de Boscross in het Amsterdamse Bos. Bij de wedstrijden moet diverse keren de grote heuvel beklommen worden. Meer informatie op www.boscross.nl.
 • Uilenstede VU Polderloop
  Eind mei of begin juni organiseert Phanos in samenwerking met het VU sportcentrum en Aquila de Uilenstede VU Polderloop. Een 5 km of een 10km wedstrijd met start en finish bij het VU Sportcentrum op Uilestede. Het parcours voert door de machinepolder. Meer informatie op www.vupolderloop.nl.
 • Olympisch Stadionloop
  En natuurlijk in november de Olympisch Stadionloop in samenwerking met Unicef. Ook hier is een 5 en een 10km. Start en finish is in het Olympisch Stadion. Meer informatie op www.olympischstadionloop.nl.
Free Friday Night Run

Dit is een gratis (d)uurloop voor zowel wedstrijd- als recreatiesporters. Er wordt gelopen in groepen met een pacer voor een vast tempo. Dus lekker een uur hardlopen met anderen, goed voor de sociale contacten en natuurlijk de gezondheid! De Friday Night Run is er elke maand: elke tweede vrijdag van de maand om 19:30u vanaf Phanos (Olympisch Stadion). Zie www.fridaynightrun.nl voor meer informatie en data.


line